مقامهای نظامی افغانستان به تازگی اعلام کردند که حکومت جدید از انجام حملات شبانه نیروهای قطعات خاص اردوی ملی ممنوعیت را برداشته و قرار است حملات شبانه در سال جدید میلادی از سر گرفته شود.
ظاهرا این تصمیم حکومت افغانستان به شکل محرمانه گرفته شده و با آغاز سال 2015 میلادی، نیروهای قطعات خاص اردوی ملی (کماندو) میتوانند در ساحات مشکوک و زیر تسلط شورشیان حملات شبانه انجام دهند.
روزنامه امریکایی نیوریارک تایمز در شماره روز یکشنبه این مطلب را از قول مقامهای نظامی افغانستان و نیز مقامهای ائتلاف نظامی به رهبری امریکا نوشته است.
در گزارش این روزنامه آمده است که قطعات خاص نظامی اردوی ملی افغانستان قرار است در سال جدید میلادی حملات شبانه را از سر گیرند و در این جریان نیروهای قطعات عملیات وِیژه امریکایی نقش حمایتی و مشورتی به نیروهای نظامی افغانستان را خواهند داشت.
این خبر در حالی منتشر شد که چند روز پیش باراک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده در فرمان اجرایی ماموریت جنگی نظامیان این کشور را برای یک سال دیگر تمدید کرد.
بر اساس فرمان اوباما، نیروهای امریکایی عملیاتهای جنگی را در افغانستان در سال 2015 ادامه میدهند و این نیروها در عملیات شبانه پشتیبانی هوایی خواهند داشت.
پیشتر حامد کرزی، رئیس جمهوری پیشین کشور حملات شبانه که از سوی نیروهای خاص اردو انجام میشد را منع کرده و از سال 2013 میلادی حملات شبانه در کشور متوقف بوده است.
آقای کرزی به دلایل گوناگون از جمله تلاشی خانههای افغانان و عدم رعایت عنعنات افغانی از سوی نیروهای خارجی، حملات شبانه را منع کرد.
در همین حال در گزارش نیویارک تایمز گفته شده که دو جنرال اردوی افغانستان در دو ولایت ناآرام جنوبی هلمند و قندهار در مصاحبه روز شنبه به این روزنامه گفته اند که آنان از رفع ممنوعیت حملات شبانه و پشتیبانی احتمالی نیروهای امریکایی از عملیات آنان استقبال میکنند.
این مقامهای نظامی افغانستان گفته اند که از سرگیری حملات شبانه خواست نظامیان کشور است که برای سرکوبی شورشیان موثر خواهد بود.
نیویارک تایمز از قول جنرال عبدالحمید، جنرال نظامی در قندهار نوشته که حدود 200 نیروی خاص اردوی افغان به تازگی به قندهار منتقل شده اند و در حال آموزش برای انجام حملات شبانه هستند.
پیشتر نیز گزارشهایی مبنی بر از سرگیری حملات شبانه در رسانهها منتشر شد اما ریاست جمهوری افغانستان در اعلامیهای این گزارشها را رد کرد.
با این حال نیویارک تایمز نوشته که این تصمیم حکومت افغانستان به شکل پنهانی گرفته شده است و تاکنون به گونه رسمی از سوی حکومت افغانستان تائید نشده است.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/3002